18 Mart 2017 Cumartesi

Türkiye.gov.tr Hizmetleri

Uluslararası internet alan adı tanımlamasıyla Turkiye.gov.tr, Türkçe karakter kullanım yasasına göre "Türkiye.gov.tr" olarak tanıtımı yapılan, tanıtımda "e-Devletin kapısı 12 Aralık'ta genişliyor" sloganıyla yola çıkılan e-devlet uygulamalarını bir tek adres altında toplanmasını sağlayan elektronik vatandaşlık bilgi ve talep güncelleme hizmeti veren bir kamu sitesidir.

2008 CeBIT Bilişim Eurasia 5.salondaki "Devletin Kısayolu" adında bir tanıtım semineri sonrası kamu oyuna tanıtımı yapılmıştır.

18 Aralık 2008 tarihinde ise Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "e-devlet kapısı" hizmete açılmıştır.

e-Devlet Kapısı, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları gözetilerek elektronik ortamda, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ortak bir nokta üzerinden vatandaşa ulaştırılması amacıyla hazırlanan olan bir yapıdır.

türkiye.gov.tr'de doğum, askerlik ve birçok konu ile ilgili A'dan Z'ye her türlü işlem hakkında bilgi veren yazılar ve şifre ile giriş yapıldığında birçok başvuru işlemleri, rezervasyon işlemleri, borç işlemleri, sınav bilgileri ve daha fazla işlemlere 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilmektedir.

151 kurum tarafından sunulan 1083 adet hizmetin bulunduğu türkiye.gov.tr'nin 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Sunulan Hizmetler

Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarının dahil olduğu sistemde; sabıka kaydı sorgulama,, Sgk emekli-çalışan işlemleri,, üniversite öğrenci kaydı gibi pek çok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir.

Hizmet Döküm Belgesi
Adli Sicil Belgesi
Adres Durum Belgesi
SGK Tescil Belgesi
Vergi Borcu sorgulama
Trafik Cezası sorgulama
Mobil Hat Sorgulama
Tapu Bilgileri Sorgulama
Öğrenci Belgesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl işkur seminer talebinde bulunabilirim?

Seminer talepleri, seminer uygulanması istenen aydan en geç bir ay önce “o ayın” 10 una kadar, gün belirtilmeden, hangi ay veya aylar içi...