18 Mart 2017 Cumartesi

Hizmet Döküm Belgesi Nasıl Alınır

01 Kasım 2014 tarihinden itibaren SGK Hizmet Dökümü ve diğer tüm SGK Sorgulamaları kişisel verilerin korunması amacıyla, e-Devlet kapısı uzerinden size özel şifre ile ulaşılması şeklinde hizmet vermeye devam ediyor.

e-Devlet sisteminin hayatın her alanında tek çatı altından verdiği hizmet sayesinde daha güvenilir ve bilgi karışıklığı olmadan vatandaşlara hizmet vermeye ve teknolijinin getirdiği yenilikleri vatandaşlara kolayca buluşturmayı amaç edinmiş devletin internet dairesidir. SGK Hizmet dökümünü internet üzerinden sadece bu sisteme erişim ile öğrenebilirsiniz. Eskiden T.C Kimlik numarası ile yapılarak sorgulama imkanı veren Sosyal Güvenlik Kurumu şu anda sadece e-Devlet üzerinden vatandaşlara hizmet dökümlerinin görüntülenmesine olanak sağlamaktadır.

Daha önce SGK.GOV.TR bünyesinde yer alan SGK Hizmet Dökümü uygulamasına artık size özel olarak PTT şubeleri tarafından almış olduğunuz şifrenizle birlikte SGK Hizmet Dökümü işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamında Hizmet dökümüzü nasıl alabileceğinizi anlayacağı. Hizmet dökümü alma işlemi e-devlet şifresi edinmeniz zorunludur. Şifre işlemini size en yakın PTT şubesine T.C Kimlikle başvurarak teslim alabilirsiniz.

İşe giriş ve çıkış tarihlerinizi öğrenebilirsiniz.
Hizmet Dökümü sayfasını kullanarak sigortanızın yatıp yatmadığını öğrenebilir.
Bugüne kadar yatıran tüm sigorta primlerinizi görebilirsiniz
Primlerinizin hangi tutar üzerinden yatırıldığını görebilirsiniz.
Emeklik işlemleri için hesaplama yapabilirsiniz.
Çalıştığınız şirketi (İşveren hilesini engellemek için önemli)
gibi bilgileri görebilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜMÜ NASIL ALABİRİM

e-Devlet sistemindeki uygulama ile T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile makalenin devamındaki adımların sonunda yer alan aşağıdaki verdiğimiz bağlantıdan sisteme girdiğiniz taktirde, direk olarak hizmet dökümü sayfasına erişerek hem zamandan tasarruf edeceksiniz hemde e-devlet bünyesi içerisinde ilgili sayfayı aramakla uğraşmayacaksınız.

Adım 1:

SGK Hizmet Dökümü almak için aşağıdaki adresden size direk olarak hizmet dökünü sayfasına verdiğimiz bağlantıya tıkladıktan sonra aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekranda sisteme nasıl giriş yapabileceğinizi gösteren uyarı sayfası yer alıyor. “Kimliği Şimdi Doğrula” butonuna basarak bir sonraki adıma geçiniz.

Adım 2:

e-Devlet sistemi sizden bu adımda daha önceden PTT Şubesinden almış olduğunuz e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmanızı istemektedir. Eğer farklı şekilde sisteme giriş yapmak istiyorsanız; Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı ya da İnternet Bankacılığı sekmesine tıklayarak giriş sayfasını size uygun olanla değiştirebilirsiniz. Genel olarak vatandaşların büyük çoğunluğu e-Devlet şifresini kullanarak bu hizmetlerden yararlanmaktadır.

Üstdeki bağlantıdan sisteme başarılı bir şekilde giriş yaptıkdan sonra direk olarak aşağıdaki gibi SGK Hizmet Dökümü ekranı ile karşılaşacaksınız. Dilerseniz ekranın sağ kısmında “Yazdır” yazan yere tıklayarak SGK Hizmet Dökümü alabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Farklı sitelerden hizmet dökümü alamayacağını bilmeniz gerekmektedir

Hizmet Dökümü Almak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl işkur seminer talebinde bulunabilirim?

Seminer talepleri, seminer uygulanması istenen aydan en geç bir ay önce “o ayın” 10 una kadar, gün belirtilmeden, hangi ay veya aylar içi...